ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

Το υποσυνείδητο σας είναι το βιβλίο της ζωής σας.

Ο T.R. Joseph Murphy, στο βιβλίο του Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ, αναφέρει τα ακόλουθα για το ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ :
Το υποσυνείδητό σας είναι η πηγή των ιδανικών σας, των φιλοδοξιών και των αλτρουιστικών σας τάσεων. Μέσω του υποσυνείδητου ο Σαίξπηρ αντιλήφθηκε μεγάλες αλήθειες, δυσδιάκριτες για τον μέσο άνθρωπο της εποχής του. Όποιες σκέψεις, πεποιθήσεις, απόψεις , θεωρίες ή δόγματα εντυπώνονται ή χαράζονται στο υποσυνείδητο σας θα τις βιώσετε ως αντικειμενική εκδήλωση συνθηκών, καταστάσεων και γεγονότων. Αυτά που εγγράφετε εσωτερικά θα τα βιώσετε εξωτερικά. Η ζωή σας έχει δύο πλευρές την αντικειμενική και την υποκειμενική, την ορατή και την αόρατη, τη σκέψη και την εκδήλωσή της.
Η σκέψη γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας από τον εγκέφαλο, το όργανο του συνήθη νου, του λογικού σας νου. Όταν το συνειδητό ή ο αντικειμενικός σας νους αποδεχθεί την σκέψη ολοκληρωτικά, τότε αυτή στέλνεται στο συναισθηματικό πεδίο που ονομάζεται εγκέφαλος του νου, όπου αποκτά σάρκα και εκδηλώνεται στη ζωή σας.
Απλώς ενεργεί με βάση ότι εγγράφεται σε αυτό (υποσυνείδητο) δεν προβάλει αντιρρήσεις, δέχεται την ετυμηγορία σας ή τα συμπεράσματα του συνειδητού σας σαν τελεσίδικα. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι γράφεται αδιάκοπα στο βιβλίο της ζωής, αφού οι σκέψεις σας γίνονται εμπειρία.
Είναι αυτό που λέμε “ ο άνθρωπος είναι ότι σκέφτεται όλη μέρα “.

No comments so far!
You must be logged in to post a comment.